Malo više o nama..

Konoba, kao što je poznato, nekada je predstavljala deo kuće u kome se skladištilo domaće piće i spremala hrana. Naš cilj je upravo da svojim gostima ponudimo nešto od stare, tradicionalne atmosfere  koju donosi kako ambijent tako i hrana spremljena po nacionalnim receptima. Sam ambijent dizajniran je prema modelu stare konobe. Šum drveća zaglušuje gradsku buku, a stolovi i stolice od punog drveta nude udobnost i toplinu domaćeg ognjišta. 

Tradicionalni ambijent

Restoran poseduje veliki broj stolova unutar objekta, kao i u bašti koja je tokom celog dana u hladu, te zaista nudi pravi odmor nakon napornog dana. Raskošne dimenzije stolova i klupa, kao i sam raspored stolova, udaljenost jednog od drugog, pogodni su za poslovne sastanke i porodična okupljanja. Stara konoba je odličan izbor ukoliko želite da ugostite nekoga iz inostranstva sa ciljem da mu predstavite i približite našu kulturu i autentična tradicionalna jela uz domaću rakiju ili po izboru nečega iz našeg širokog asortimana najkvalitetnijih vina i piva.

Garantujemo kvalitet

Ono što je najbitnije i po čemu smo postali brzo prepoznatljivi jeste svakako izuzetno ukusna hrana, spremana po tradicionalnim receptima, kao i veliki izbor domaćih i stranih pića. Raznovrsnu ponudu sa jelovnika odlikuju neke zajedničke osobine, a to je kvalitet koji je nesumnjiv i izvrstan ukus potvrđen od strane mnogih eksperata iz sveta kulinarstva, kao i obilne porcije po izuzetno povoljnim cenama. Upošljavamo isključivo kuvare sa dugogodišnjim kulinarskim iskustvom, te će ukusna hrana koja premašuje očekivanja i onih sa najosetljivijom gustatornom percepcijom, biti uobličena i u finoj estetskoj formi.

Pršut, sir i kajmak

Sir nabavljamo iz Sjenice I sa Zlatara, a iz kraljevačke, čačanske I užičke regije dobavljamo kajmak koji je ocenjen kao izvrstan I prema svetskim standardima. Kvalitet trava i ekstenzivni uzgoj mlečnih grla koja slobodno pasu na pašnjacima, garantuju kvalitet mleka koji se u procesu zrenja prenosi na ovaj prepoznatljivi autohtoni sir i kajmak.

Njeguški pršut dolazi nam direktno iz sela Njeguši, kod Cetinja ispod Lovćena. Ovaj specijalitet nalazi se pod zaštitom države, a kada ga probate shvatićete i zašto. Njeguški pršut je jedna od onih vrsta hrane čija priprema i kvalitet umnogome zavise od podneblja, pa tako iako postoji veliki broj sličnih sušenih mesnih specijaliteta širom Balkana, nijedan ne može baš da se uporedi sa njeguškim pršutom. Uz ovakvu vrstu predjela preporučujemo belo vino ili domaću rakiju. Po vrlo povoljnoj ceni, nakon predjela možete probati teleću čorbu, a u okviru glavnih jela ponuda je vrlo raznovrsna, od pilećih specijaliteta preko roštilja sa ćumura, do kuvanih jela, od kojih prebranac sa kobasicom naši gosti ocenjuju kao nešto što se mora probati.

Po vrlo povoljnoj ceni, nakon predjela možete probati teleću čorbu, a u okviru glavnih jela ponuda je vrlo raznovrsna, od pilećih specijaliteta preko roštilja sa ćumura, do kuvanih jela, od kojih prebranac sa kobasicom naši gosti ocenjuju kao nešto što se mora probat

O poverenju

Za koje god jelo da se odlučite, mi ćemo se potruditi ne samo da zadovoljimo Vaša očekivanja, već i da ih prevaziđemo i učinimo Vas našim stalnim gostom. Bogatu ponudu sa jelovnika prati isto takva karta pića. Nudimo veliki izbor bezalkoholnih kao i alkoholnih pića, različite vrste vina, viskija, rakija i piva. Kao profesionalni poznavaoci svog posla, naši konobari I kuvari uvek Vam mogu dati preporuku oko izbora pića uz određeno jelo.

Organizovanje privatnih proslava

Stara konoba nudi mogućnost organizovanja privatnih proslava. Potrebno je samo da nas kontaktirate kako bismo blagovremeno rezervisali Vaš željeni termin I dogovorili se oko posluženja. Za posebne prilike nudimo nekoliko različitih menija. Uz dogovor su moguće različite varijacije, sve u skladu sa Vašim planiranim budzetom. Stara konoba će se potruditi da Vaš poseban dan bude zaista poseban I nezaboravan.